Quantcast
Termeni si conditii - Fabrica De Ochelari

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

TERMENI GENERALI

Acest site functioneaza conform tuturor prevederilor legale ale statului roman.

Utilizarea (vizitarea si/sau cumpararea produselor) acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii, de aceea se recomanda citirea lor cu atentie.

Drepturile de autor asupra intregului continut al site-ului www.fabricadeochelari.ro apartin in totalitate SC Crist-al Medoptic SRL si nu se pot folosi sau copia fara acordul scris al proprietarului. Totodata, este necesar acordul nostru pentru a lega acest site de alte site-uri.

Orice tentativa de acces neautorizat asupra continutului site-ului www.fabricadeochelari.ro, orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului si nu in ultimul rand de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.fabricadeochelari.ro vor fi considerate tentative de fraudare a sistemelor SC Crist-al Medoptic SRL si vor fi raportate autoritatilor.

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare si pot diferi de produsele comercializate din cauza editarii electronice sau manuale a informatiilor primite de la furnizori. Ramele si ochelarii de soare vin insotiti de toc, acesta putand fi diferit ca model sau culoare.

Stocul online este actualizat zilnic si nu reprezinta astfel un angajament al procesarii comenzii dumneavoastra.

Ne rezervam dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce au un comportament neadecvat sau limbaj necivilizat.

Ne asumam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara o alta notificare prealabila.

PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Regulamentului (UE) nr. 679 din 27 Aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, site-ul www.fabricadeochelari.ro, prin SC Crist-al Medoptic SRL, in calitate de Prestator, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de dumneavoastra.

Definiție termen consimțământ

„Consimțământ” al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate.

Legislația aplicata in vederea consimțământului

Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).

Drepturi Prestator prin consimțământ

SC Crist-al Medoptic SRL are dreptul prin consimțământ digital, de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră. Scopul prelucrării informațiilor ce conțin date cu caracter personal constă în asigurarea serviciilor de comerț si tinerea la curent cu activitatea noastră, conform cererilor de pe site-ul www.fabricadeochelari.ro

Prestatorul, in calitate de Operator se angajează sa păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal de care a luat la cunoștință.

Drepturi persoana vizita prin consimțământ

Conform Regulamentului  (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), beneficiați de dreptul de Informare, Acces, Rectificare, Ștergere, Restricționare, Portabilitate, Opoziție, si de intervenție asupra datelor, conform art. 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, din prezentul regulament. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere prin e-mail la adresa office@fabricadeochelari.ro.

De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției.

Daca unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugam să ne informați cât mai curând posibil.

Categorii de date cu caracter personal

Sunt înregistrate următoarele categorii de date cu caracter personal cu următorul scop:

 1. numele, prenumele – cu scopul de a organiza comerțul, întocmirea documentației de comerț  si facturarea comenzilor;
 2. adresa  – cu scopul livrării produselor comercializate;
 3. datele financiare, cont IBAN - solicitat la returul produselor, pentru returnarea contravalorii acestora prin Ordin de Plata;
 4. numărul de telefon mobil personal - pentru contact comerț, informare produse si activități post vânzare;
 5. adresa e-mail -  pentru transmiterea digitala a facturii, urmarirea stadiului de procesare a comenzii, informații produse si newsletter;

Scopul si temeiul prelucrării datelor

Prelucrarea datelor cu caracter personal menționate va fi efectuată pentru realizarea următoarelor scopuri si temei:

 1. interesele persoanei fizice vizate de a beneficia de servicii de comerț;
 2. consimțământul explicit al clientului cu privire la alegerea unui produs asociat domeniului optometriei;
 3. consimțământul explicit al clientului pentru a primi informații despre produsele si serviciile oferite de www.fabricadeochelari.ro;

Păstrarea si Transferul datelor cu caracter personal către terți

Informațiile înregistrate prin datele personale sunt destinate utilizării de către Departamentul Administrativ al SC Crist-al Medoptic SRL, in conformitate cu Analiza de Impact asupra folosirii datelor cu caracter personal. Datele se păstrează in format scris si digital in cadrul departamentului Administrativ. Datele in format scris sunt păstrate in fișet de documente  si disponibil doar personalului Administrativ. Datele digitale sunt prezente si păstrate pe calculatorul definit Administrativ, protejat prin sistem de operare Windows licențiat, suita Office licențiata, Pachet Antivirus cu licența, iar accesul este asigurat prin user si parola proprie a Departamentului Administrativ al Societății SC Crist-al Medoptic SRL.

Datele înregistrate  vor fi dezvăluite terților, si anume firmelor de curierat si contabilitate, in scopul desfasurarii activitatilor contractuale de livrare a produselor si de inregistrare in contabiliate a facturilor emise.

Valabilitate

Prezentul consimțământ este valabil pentru o perioadă de  10 de ani  sau până la retragerea sa.

Data comenzii.

 

Am luat la cunoștința si sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal,

 

CLIENT ,

 

…………………………

(semnătura olografa, in original)

 

Contrasemnat

Data Protection Officer / Ofițer Date cu Caracter Personal

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

I. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale SC Crist-al Medoptic SRL, cu sediul social în Oras Popesti-Leordeni, Str. Sfantul Ioan, Nr.9, Jud. Ilfov, Mansarda, în calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.fabricadeochelari.ro
(„Site-ul”)

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, SC Crist-al Medoptic SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul / preferinţele / obişnuințele dumneavoastră în cadrul www.fabricadeochelari.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul Site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail impreuna cu o parola în baza cărora va fi creat automat un cont.

II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, SC Crist-al Medoptic SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact.

III. Scopurile și temeiurile de prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, SC Crist-al Medoptic SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

 • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi SC Crist-al Medoptic SRL, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și SC Crist-al Medoptic SRL, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și SC Crist-al Medoptic SRL.

 • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă SC Crist-al Medoptic SRL în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea SC Crist-al Medoptic SRL de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

 • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de SC Crist-al Medoptic SRL, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite utilizatorilor Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al SC Crist-al Medoptic SRL de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, SC Crist-al Medoptic SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

 • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de SC Crist-al Medoptic SRL, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al SC Crist-al Medoptic SRL de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, SC Crist-al Medoptic SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina SC Crist-al Medoptic SRL (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing (Newsletter), SC Crist-al Medoptic SRL va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop.

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, SC Crist-al Medoptic SRL poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină SC Crist-al Medoptic SRL în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

 • pentru administrarea Site-ului;
 • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către SC Crist-al Medoptic SRL prin intermediul Site-ului;
 • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
 • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
 • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
 • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

VI. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

 • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către SC Crist-al Medoptic SRL, conform celor descrise în prezentul document;
 • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea SC Crist-al Medoptic SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
 • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către SC Crist-al Medoptic SRL a datelor cu caracter personal inexacte / nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
 • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
 • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
 • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
 • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
 • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, SC Crist-al Medoptic SRL să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice:

 • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care:
 • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
 • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
 • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
 • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate;
 • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către SC Crist-al Medoptic SRL către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
 • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
 • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al SC Crist-al Medoptic SRL  sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care SC Crist-al Medoptic SRL poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
 • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct;
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
 • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: office@fabricadeochelari.ro.

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link.

CONDITII DE RETURNARE

Comenzile trimise prin intermediul website-ului www.fabricadeochelari.ro se pot returna in termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestora cu exceptia comenzilor de Ochelari de Vedere (Rama Ochelari si Lentile de Corectie). Conform OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, art.16, lit. C, acestea sunt considerate produse finite, personalizate conform specificatiilor clientului. Clientul isi asuma raspunderea asupra corectitudinii datelor regasite pe reteta si confirma faptul ca datele introduse in comanda sunt corecte si nu sunt mai vechi de un an.

Pentru comenzile de Rame de Ochelari si/sau Ochelari de Soare, Clientul va putea solicita returnarea produsului, in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv.

Prin completarea Formularului de retur, clientul poate solicita rambursarea integrala a contravalorii produsului sau inlocuirea acestuia cu un alt produs similar. Daca se agreaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare acesta va plati diferenta. Daca se agreaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mica, clientul va primi diferenta pozitiva de pret.

In cazul solicitarii unui alt produs, SC Crist-al Medoptic SRL va trimite noul produs solicitat numai dupa ce Clientul a returnat produsul initial cumparat. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la retur.

Returnarea produsului de catre Client se va face in ambalajul initial, impreuna cu factura originala.

Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar costurile de retur vor fi suportate de noi.

GARANTIA PRODUSELOR

SC Crist-al Medoptic SRL, in calitate de vanzator/producator de ochelari de vedere la comanda, acorda o garantie de 12 luni pentru produsele vandute prin intermediul site-ului www.fabricadeochelari.ro. Perioada de garantie incepe de la data eliberarii produsului consemnata in Certificatul de Garantie, in conditiile respectarii instructiunilor de utilizare descrise mai jos:

Conditii de acordare a garantiei

Garantia acordata prin prezentul certificat se refera strict la produsul achizitionat. Nu face obiectul prezentei garantii prescriptia optometrica pe baza careia a fost livrat produsul, SC Crist-al Medoptic SRL nefiind in niciun fel raspunzatoare pentru corectitudinea datelor inscrise in prescriptia optometrica.

Perioada de garantie incepe de la data eliberarii produsului consemnata in Certificatul de Garantie. Cumparatorului i se garanteaza ca produsul va fi reparat gratuit, in cazul defectarii acestuia in conditii normale de utilizare pe durata perioadei de garantie. Inlocuirea produsului se va face numai atunci cand repararea nu este posibila. Orice reparare sau inlocuire va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre SC Crist-al Medoptic SRL si cumparator conform Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile associate acestora, in termen de maxim 15 zile calendaristice.

La solicitarea acordarii garantiei, cumparatorul este obligat ca, impreuna cu produsul defect, sa trimita o copie a Facturii si a Certificatul de Garantie in original, primite in colet la momentul livrarii.

SC Crist-al Medoptic SRL  va inregistra defectiunile ce fac obiectul garantiei in anexa de la Certificatul de Garantie, Fisa de evidenta a interventiilor. Produsele sau partile defecte, inlocuite in garantie, trec in patrimoniul SC Crist-al Medoptic SRL.

Situatii ce duc la anularea garantiei

 1. utilizatorul nu prezinta toate documentele solicitate;
 2. interventii sau reparatii executate asupra produsului de catre terte firme sau persoane;
 3. neconcordanta dintre produs si caracteristicile inscrise in Certificatul de Garantie;

Garantia nu acopera

 1. defecte generate de zgarieturi, deformari, fisuri, distrugeri partiale sau totale;
 2. defecte generate de nerespectarea de catre cumparator/utilizator a conditiilor de manipulare, transport, pastrare si utilizare a produsului prevazute in instructiunile de utilizare ce insotesc produsul;
 3. defecte de orice fel ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, expunerii indelungate la surse de caldura;

Instructiuni de utilizare ochelari de vedere/soare

Utilizarea ochelarilor

Ochelarii de vedere sunt destinati exclusiv utilizarii de catre o singura persoana.

Ochelarii nu sunt destinati pentru a fi utilizati in conditii extreme care pot duce la deteriorarea acestora (zgariere, rupere, indoire, sfaramare, topire) si care ar putea pune in pericol integritatea sau sanatatea utilizatorului.

Manipularea ochelarilor

 1. manevrati ochelarii cu ajutorul ambelor maini;
 2. aveti grija ca suprafata lentilelor ochelarilor sa nu intre in contact cu suprafete dure, abrazive;
 3. acordati o atentie sporita in utilizarea si manipularea ochelarilor ale caror lentile sunt fixate in montura cu suruburi sau cu fir de nylon, acestia fiind mai fragili;
 4. pastrati si/sau transportati ochelarii numai in portochelari adaptati marimii acestora; nu purtati ochelarii pe cap;
 5. nu lasati si nu folositi ochelarii langa surse de caldura, foc deschis sau zone cu temperaturi extreme;

Intretinerea ochelarilor

 1. curatarea ochelarilor se recomanda a fi facuta doar cu detergenti lichizi specifici sau apa si sapun;
 2. nu folositi pentru curatarea acestora detergenti agresivi, alcool, acetona sau substante similare;
 3. utilizati pentru stergerea lentilelor lavetele speciale din material textil; evitati folosirea servetelelor din hartie, acestea continand fibre de celuloza care pot deteriora lentilele; in timpul operatiei de curatare va recomandam sa tineti ochelarii din zona puntii nazale;
 4. evitati pulverizarea parfumului si a fixativului de par asupra ochelarilor deoarece acestea ataca in special tratamentul antireflex al lentilelor;

MODALITATI DE PLATA

Puteti alege una dintre urmatoarele modalitati de plata:

 1. plata cu cardul de debit / credit;
 2. plata ramburs sau la livrare;

Plata cu cardul de debit / credit

Daca alegeti sa platiti cu un card bancar va trebui sa introduceti urmatoarele date prin intermediul unei pagini securizate:

 1. numele posesorului de card;
 2. codul cardului (cele 4 grupe de cifre inscriptionate pe fata cardului, introducerea acestora facandu-se fara spatii);
 3. data expirarii cardului;
 4. codul CVV (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura);
 5. parola 3D Secure (daca aveti un card inrolat in sistemul 3D Secure).

3D Secure inseamna o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor in tranzactiile electronice. Aceasta masura de siguranta presupune redirectionarea utilizatorului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare unic pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2).

Inainte de a da ultimul click va rugam sa verificati datele introduse. Daca informatiile furnizate sunt corecte si daca in contul de card aveti fonduri suficiente pentru a acoperii valoarea comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei.

Tranzactiile se vor efectua in RON, indiferent de cardul dumneavoastra, in conditiile agreate cu banca emitenta a cardului.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele securizate MobilPay/NETOPIA SRL. SC Crist-al Medoptic SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

Plata ramburs sau la livrare

Plata cu numerar se face in RON, integral, la livrare catre comisionarul care efectueaza livrarea, moment la care se elibereaza si chitanta aferenta produsului achizitionat.

Politica de securitate

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele securizate MobilPay/NETOPIA SRL. SC Crist-al Medoptic SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

FRAUDA SI LITIGII

Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre companie si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor revine in competenta instantelor romanesti.

SC Crist-al Medoptic SRL, administrator si operator al site-ului www.fabricadeochelari.ro nu va solicita clientilor si utilizatorilor prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail) informatii confidentiale, date despre conturile bancare, parole personale samd. In cazul in care acestea sunt divulgate unor terti, intreaga responsabilitate a acestor actiuni va revine dumneavoastra.

PROCESAREA SI LIVRAREA COMENZILOR

Livrarea se face numai pe teritoriul Romaniei, cu ajutorul serviciilor de curierat rapid FAN Courier in maxim 3-5 zile lucratoare, in functie de complexitatea comenzii, disponibilitatea produselor in stoc precum si de locatia clientului.

La finalizarea comenzii clientul va primi un email de confirmare. Ulterior, clientul va fi contactat telefonic pentru reconfirmarea comenzii. Dupa procesarea si pregatirea coletului, inainte de predarea acestuia catre curier, clientul va primi Factura Fiscala in format electronic pe mail. Certificatul de Garantie se va regasi in colet alaturi de produsul/produsele comandate.

Procesarea comenzilor primite pe parcursul zilelor libere si a sarbatorilor legale va incepe in prima zi lucratoare anterioara acestora.

De la momentul finalizarii comenzii si pana la primirea acesteia, clientul are posibilitatea de a urmari statusul comenzii sale in “Istoric Comenzi”, sectiune accesibila in contul de client.

Indiferent de suma comenzii transportul este oferit GRATUIT.

POLITICA PRIVIND FISIERELE COOKIES

1. Introducere

Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet www.fabricadeochelari.ro. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea fișierelor de tip cookie de către SC Crist-al Medoptic SRL în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.

2. Ce sunt cookie-urile?

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat. Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul. Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.

Un cookie este format din două părți: numele cookie-ului și conținutul sau valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.

3. Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:

 • îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;
 • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către SC Crist-al Medoptic SRL, în calitate de deținător al acestei pagini de internet;
 • anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / produsele accesate.

Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, SC Crist-al Medoptic SRL poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.
Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:

 • facilitarea accesului în contul utilizatorilor;
 • postarea comentariilor pe site.

4. Care este durata de viață a cookie-urilor?

Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:

 1. Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.
 2. Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

5. Ce sunt cookie-urile plasate de terți? 

Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către SC Crist-al Medoptic SRL, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”).

Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate https://policies.google.com/privacy?hl=ro disponibilă pe această pagină de internet.

Aceste cookie-uri pot proveni de la Google Analytics. 

6. Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet:

Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri: 

 1. Cookie-uri de performanță a paginii de internet;
 2. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor;
 3. Cookie-uri pentru geotargetting;
 4. Cookie-uri de înregistrare;

a. Cookie-uri de performanță

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.

b. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

c. Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.

d. Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

7. Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.

8. Particularizarea setările browserului în ceea ce privește cookie-urile

În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare.
În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

9. Cum pot fi oprite cookie-urile? 

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.
Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă rugăm să vă adresați la: office@fabricadeochelari.ro

PROGRAM DE LUCRU

Comenzile sunt procesate de Luni pana Vineri in intervalul orar 09:00-18:00.

Comenzile efectuate in afara programului de lucru vor fi procesate urmatoarea zi lucratoare.

Comenzile efectuate in perioada sarbatorilor legale vor fi procesate in prima zi lucratoare.

 

Website-ul www.fabricadeochelari.ro este operat de SC Crist-al Medoptic SRL

Sediu social: Oras Popesti-Leordeni, Str. Sfantul Ioan, Nr.9, Jud. Ilfov, Mansarda

CUI: 38662455

Inregistrata la Registrul Comertului: J23/47/08.01.2018

office@fabricadeochelari.ro

Capital social: 200 RON

Cont bancar: RO26BTRLRONCRT0428864901 deschis la BANCA TRANSILVANIA